Obdobje pred letom 1964
Obdobje med letom 1964 in 1974
Obdobje med letom 1974 in 1984
Obdobje med letom 1984 in 1994
Obdobje med letom 1994 in 2004
Obdobje med letom 2004 in 2011
1994

Pred jubilejnim koncertom v Cankarjevem domu v Ljubljani (4. junija) je odšla skupina Lojzeta Slaka na krajšo turnejo po Nemčiji in Švedski. Slavje ob 30 letnici Ansambla Lojzeta Slaka pa se je prvič odvijalo v Cankarjevem domu v Ljubljani, katerega največja Gallusova dvorana je bila razprodana kar dva krat.
Svoje dolgoletno delovanje je ansambel obeležil z dvojno CD ploščo in video kaseto: 30 DIAMANTNIH, ki je takoj postala tudi prodajni hit. Založba Helidon pa je podelila Ansamblu Lojzeta Slaka diamantno ploščo za 3 milijone prodanih nosilcev zvoka! Lojzeta Slaka so okitili z laskavim nazivom »KRALJ POLKE«, za svoje viže pa je prejel tudi priznanje DIAMANTNI SLAVČEK. Lojze je seveda nadaljeval tudi s svojimi koncerti Boš videl kaj dela Dolenc – tokrat pod naslovom NA MARTINOVO.


1995

Izšli sta plošča in kaseta ČEBELAR, katerih naslovna pesem je postala v tem času najbolj priljubljena domača viža, ansambel pa je ponovno prejel priznanje DIAMANTNI SLAVČEK na prireditvi v Domžalah.


           

1996

Ansambel Lojzeta Slaka je izdal ploščo in kaseto: KO ZASLIŠIM ZNANO MELODIJO. Na prireditvi ZLATI PETELIN pa je bil tri krat nagrajen za ploščo ČEBELAR! V Novem mestu sta bila koncerta po že znanim naslovom Boš videl, kaj dela Dolenc s temami – JOŽEFOVO in BOŽIČNI VEČER. S tega koncerta je izšla tudi video kaseta – BOŽIČNI VEČER.


1997

Pod naslovom VENČKI SLAKOVIH USPEŠNIC sta izšli CD plošča in zvočna kaseta. Tudi tokrat sta bila na Dolenjskem dva koncerta Boš videl, kaj dela Dolenc, ki so ju poimenovali MED LOVCI in SILVESTROVO. Na to temo je izšla tudi video kaseta. Posebno slovesno je bilo na dolenjskem koncertu, saj se ga je udeležil tudi ameriški veleposlanik v Sloveniji Victor Jackovich in ob tej priložnosti tudi sam zaigral na harmoniko.


1998

Pod naslovom: NAJLEPŠA BESEDA JE MAMA je izšla tudi Slakova naslednja plošča in kaseta, besedilo za naslovno pesem pa je napisal znani slovenski pesnik Tone Pavček. Tudi koncert Boš videl, kaj dela Dolenc je bil v znamenju mame, saj so mu nadeli ime NAJLEPŠA BESEDA JE MAMA, drugi pa je bil na temo LIČKANJE. Od tod sta tudi izšli video kaseti Mama in Na ličkanju. Lojzetu Slaku je to leto pripadla posebna čast - postal je ČASTNI SLOVENEC LETA 1998!


1999

Izšli sta plošča in kaseta LETU 2000. Sedaj že dolgo tradicionalni dolenjski Slakov koncert Boš videl, kaj dela Dolenc, je nosil naslov RUDOLFOVO 2000.
Ansambel Lojzeta Slaka je uprizoril gala koncert ob 35-letnici ansambla v Tivoliju, in ob tem izdal video kaseto 35 LET ANSAMBLA LOJZETA SLAKA.


2000

V Celju je bila prireditev »Najlepša viža stoletja« in naziv SREBRNE VIŽE STOLETJA je osvojila Slakova skladba V DOLINI TIHI. Prireditev v Novem mestu Boš videl, kaj dela Dolenc pa je bila pod naslovom– MED GASILCI. Gasilska zveza Slovenije pa je podelila ansamblu že drugo zlato priznanje.


2001

Lojze Slak je prejel priznanje za življenjsko delo, ki mu ga je podelila država Ohio (ZDA) in priznanje za najbolj popularno vižo te države, ki si ga je zaslužila njegova skladba EJ PRIJATELJ. Tega leta se je vrnil v ansambel dolgoletni kitarist in aranžer Niko Zlobko z nastopi pa je prenehal Milan Ferlež. Ansambel je nastopil tudi v gosteh pri Karlu Moicku v oddaji Musikantenstadl v Švici.
Lojze Slak je postal vitez Evropskega reda vitezov vina in častni občan občine Mirna peč.


2002

Ansambel Lojzeta Slaka je to leto zastavil z novo ploščo in kaseto SPOMINI STARE LJUBLJANE. Koncert Boš videl, kaj dela Dolenc pa se je odigral ZA ABRAHAMA, pod tem naslovom je izšla tudi video kaseta. Skupina je nastopila na vse slovenski turneji v okviru 40 letnice Nedeljskega dnevnika, poseben koncert v Novemu mestu pa je bil posvečen Lojzetu Slaku ob njegovi 70. življenjskem jubileju. Na stadionu Portal se je zbralo preko pet tisoč ljudi. Nedeljski dnevnik s svojimi bralci je podelil Lojzetu Slaku priznanje in častni naziv »DOLENJSKI SLAVČEK«. Občina Novo mesto pa je ob tej priložnosti izročila Slaku posebno priznanje za prispevek k razvoju slovenske narodne glasbe.
Izšla je nova plošča SLAK Z NAJLEPŠIMI VIŽAMI MED VIOLINE, na kateri so zaigrane nekatere najlepše skladbe Lojzeta Slaka v izvedbi godalnega orkestra.


2003

Lojze Slak dobi na domžalski dobrodelni prireditvi Slovenski slavček naziv: Godec vseh godcev. Torej prvi slovenski godec.