Obdobje pred letom 1964
Obdobje med letom 1964 in 1974
Obdobje med letom 1974 in 1984
Obdobje med letom 1984 in 1994
Obdobje med letom 1994 in 2004
Obdobje med letom 2004 in 2011
2004

Izid knjige "En godec nam gode", velike pesmarice Ansambla Lojzeta Slaka, izšla pa sta tudi CD in kaseta z naslovom "Jubilejna".
Jubilejna prireditev ansambla Lojzeta Slaka ob praznovanju 40 letnice njegovega delovanja v Hali Tivoli v Ljubljani. Gostje: Trebanjska Godba, Godalni orkester, Čuki, Igor in Zlati zvoki, Slapovi, Nuša Derenda, Grega Avsenik. Voditelja: Jure Ivanušič, Mojca Simončič.


2005

Lojze Slak je bil 9. julija 2005 povabljen na največji slovenski rockovski festival Rock Otočec pri Novem mestu, kjer je med pisano množico rokovskih bendov navduševal s svojo glasbo tudi mlajše generacije poslušalcev.
Oktobra 2005, pa je nastopil na velikem praznovanju 15. obletnice delovanja ansambla Big Foot Mama na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani in poskrbel za največje presenečenje: priredba komada "Neki sladkega" v narodno-zabavni verziji je postala nekakšen Slakov underground hit in stalnica na njegovih koncertih.


       
2006

Ansambel Lojzeta Slaka izda album štiridesetih najbolj popularnih pesmi iz svojega dosedanjega glasbenega obdobja 1964-2006 z naslovom: "Zlate melodije Ansambla Lojzeta Slaka". V maju izide tudi video posnetek na DVD glasbene prireditve »Boš videl kaj dela Dolen'c« pod naslovom Med planinci. Poleg ansambla Lojzeta Slaka, se na njem predstavijo tudi Ansambel Gregorji, Čuki, Atomik Harmonik, Ansambel Šentjurski muzikanti, Ansambel Igor in Zlati Zvoki.


2007

Izide dokumentarni film o Lojzetu slaku in njegovem ansamblu V dolini tihi. Film vsebuje zanimive posnetke s turnej (ZDA, Kanada, Avstralija), koncertov in TV-oddaj skozi celotno obdobje delovanja Ansambla Lojzeta Slaka. Film govori o Slakovem otroštvu, učnih urah, vojnem času, o njegovi družini, sodelavcih, članih ansambla, tekstopiscih, urednikih, idr. V filmu so zajeti tudi zanimivi posnetki turneje po ZDA, Kanadi, Avstraliji, koncertov, tv oddaj skozi vsa ta leta delovanja Ansambla Lojzeta Slaka. DVD vsebuje tudi 9 pesmi (video): 1. Čebelar 2. Padalec 3. Ej prijatelj 4. Visoko nad oblaki 5. Zadnja noč v letu 6. V dolini Trente 7. Postojnska jama 8. Polka Village 9. Spet se peljem na Dolenjsko.


2008

Marec 2008 - Big Foot Mama in Ansambel Lojzeta Slaka s skupnim singlom "Pomlad" nastopita na podelitvi Viktorjev. Časnik Dnevnik tedaj zapiše: »Priča smo bili morda najbolj nenavadni kombinaciji v zgodovini slovenske glasbe: velikani rocka z legendami narodno-zabavne glasbe hkrati na istem odru, v istem komadu: Big Foot Mama in Ansambel Lojzeta Slaka«.
Ansambel Lojzeta Slaka igra na Orehovju ob prazniku špargljev. Z ansamblom Big Foot Mama nastopi na koncertu v Novi Gorici.


2009

Maja 2009 pa Ansambel Lojzeta Slaka z Big Foot Mama spet sodeluje v novem nepozabnem rock'n'roll žuru na razprodanem odru ljubljanskih Križank, kjer nastopajo z gosti Neisho, Perpetuum Jazzile in Slavišo Stojanovičem. Največji aplavz pa je požel skupni nastop članov ansambla Lojzeta Slaka in bigfootovcev, ki je obenem pomenil tudi vrhunec večera - ob zvokih harmonike so Križanke naravnost ponorele.
Lojze Slak je spet obnorel študente na prireditvi Hmeljada - glasbeni koncert s priokusom piva. Njegov nastop je bil presenečenje organizatorja, legendarni Dolenci pa tokrat niso zapeli le V dolini tihi, ampak so skupaj s prepevajočim občinstvom zaigrali in zapeli še nekaj drugih svojih pesmi, kot so Lep zares je samski stan, Srečno mlada Slovenija, Čebelar, Visoko nad oblaki in Nekaj sladkega.


2010

Izid CD-ja "Dragi prijatelji" – Lojze Slak se je s svojimi glasbeniki podal v studio »Zlati zvoki« kjer so posneli večje število povsem novih skladb. Avtor večine skladb je Lojze Slak, kot avtor in izvajalec pa se na CD-ju pojavlja tudi novi član ansambla Janez Hvale. Kot zanimivost sta dodani tudi dve že znani obdelavi skladb skupine Big Foot Mama »Nekaj sladkega« in »Pomlad«.
Ansambel Lojzeta Slaka igra 12. 12. 2010 na dvajseti obletnici televizijske oddaje »Novoletni Videomeh« pod vodstvom Borisa Kopitarja.


2011

Zadnji koncert in nastop Ansambla Lojzeta Slaka v Cankarjevem domu v Ljubljani (16. 12. 2010) v spomin prijatelju in kitaristu Milanu Ferležu. Do tedaj je ansambel Lojzeta Slaka deloval neprekinjeno vsa leta s številnimi koncerti in gostovanji po Sloveniji in v tujini.
Slakova viža "Ne prižigaj luči" je postala legendarna pesem (29. 11. 2011): Sklad ameriško-slovenske polke ter Dvorana slavnih polke in muzej v Clevelandu sta na seznam najbolj znamenitih izvajalcev polka glasbe v ZDA uvrstila tri nova imena in dve skladbi. Med legendarne so uvrstili tudi dve znani skladbi. To je pesem Lojzeta Slaka "Ne prižigaj luči", ki jo je v angleščino prevedla Cecilia Dolgan in Save the Last Dance.
Ameriška institucija Polka Hall of Fame - National Cleveland style mu je za vižo "Glas harmonike" podelila priznanje za melodijo vseh časov, za hit vseh časov "Ej prijatelj" in nagrado za življenjsko delo.