KONCERTNI ANSAMBEL

KONCERTNI ANSAMBEL - IZVAJALEC SLAKOVIH PESMI: DVE TURNEJI 2018/19 IN 2019/20

Koncertni ansambel Slakove glasbe je nastal leta 2017 na pobudo harmonikarskega virtuoza Klemna Rošerja. Klemen Rošer si je s perfektno izvedbo Slakovih skladb kot edini pridobil dovoljenje in uradni naziv koncertnega ansambla, s strani svojcev družine pokojnega Lojzeta Slaka. Treba je priznati, da je bilo že prej moč opaziti nekaj podobnih poskusov, a nihče od poustvarjalcev ni dosegel takšne stopnje natančnosti izvajanja.


​Namen Koncertnega ansambla Slakove glasbe je jasen – čimbolj pristno želijo poustvarit nepozabne Slakove viže, jih skušajo ohraniti v čimbolj kakovostni zvočni podobi ter jih v čimbolj originalnem zvenu postavit na oder. Da pa ansambel na odru tudi dobro izgleda, so poskrbeli fantje sami. Nadeli so si repliko prvih noš Ansambla Lojzeta slaka, ki ga krasi motiv dolenjske trte.


Za uspešno izvedo slakove glasbe je Klemen Rošer ritemsko oporo našel v kitaristu Borisu Golavšku in basistu Andreju Sušecu, ravno pravšnjo mavrično paleto glasov pa je Klemen prepoznal pevskem kvartetu, ki ga tvorijo: Ivan Rakovič, Anton Lesnik, Žiga Kovačec in Rok Štravs.


Koncertni ansambel resnično igra urejeno. Vse to lahko potrdijo obiskovalci glasbenih turnej, ki jih Klemen organizira v sodelovanju z družino Slak in vsestranskim Leopoldom Pungerčarjem. Ob koncertnih večerih običajno poteka že znana potujoča razstava Slakovega ansambla.

 

Nazaj