Tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka

Sreda, 19. oktober 2022

V Mirni Peči se je v soboto, 15. oktobra 2022, odvilo 3. tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka.

 

ABSOLUTNI ZMAGOVALCI
Absolutna zmagovalka med solo harmonikarji je že drugič postala Kaja Završnik, ki je dosegla 98,83 točke.
Absolutni zmagovalci med vokalnimi zasedbami je postal Kvartet Pik, ki je za odlično večglasno petje prejel 99 točk.
Absolutni zmagovalci med instrumentalnimi zasedbami so postali člani Ansambla Prava stvar s prijatelji, ki so prav tako prejeli 99 točk.

Strokovno komisijo so sestavljali: Janez Fabjan, Jože Burnik, Toni Sotošek, Peter Fink, Robert Zupan in Matjaž Kokalj.

Predsednik društva Zveza diatonične harmonike Slovenije, Klemen Rošer, je po končani prireditvi dejal: "Z izvedbo tega čudovitega dogodka smo se v prvi vrsti poklonili Lojzetu Slaku, ki bi letos praznoval 90. rojstni dan. Neizmerno sem vesel, da Slakova glasba ostaja močno zakoreninjena v ljudeh in, da jo tako lepo igrajo novi rodovi, ki so rojeni po njegovi smrti. To kaže na dobro delo mentorjev, ki pravilno osveščajo učence ter jim predstavijo temelje diatonične harmonike ter narodnozabavne glasbe in s tem široko delo Lojzeta Slaka ter njegovega ansambla. Veliko pa želimo k temu dodati tudi v Zvezi diatonične harmonike Slovenije, saj menim, da smo uspeli prireditev izpeljati na zelo visokem nivoju. Veseli nas dejstvo, da je bila odmevna po celotni Sloveniji in tudi v tujini. Glasbeno zapuščino Lojzeta Slaka bomo z veseljem ter odgovornostjo podpirali tudi v prihonje."

 

Več fotografij s tekmovanja za nagrado Lojzeta Slaka si lahko ogledate na Facebook strani Zveze diatonične harmonike Slovenije.

ZDHS - fotografije tekmovanja za nagrado Lojzeta Slaka

Nazaj